– THE PIRATES OF PENZANCE –

(De fotoalbums van onze producties vindt u op onze Facebookpagina)

https://www.facebook.com/Zaandamse-Operette-Vereniging-Czaar-Peter-342465249111764/

HET VERHAAL

Frederick is in zijn jeugd per vergissing in de leer gedaan bij piraten. Wanneer hij 21 is, loopt zijn contract af. Hij voelt zich dan niet meer verplicht hen te dienen. De 50 jarige en oerlelijke Ruth was de enige vrouw die hij op zee zag. Maar wanneer hij dan de jonge dochters van een generaal ziet, wordt hij verliefd op Mabel. De piraten grijpen echter de meisjes, om met ze te trouwen. De generaal probeert hier onderuit te komen, door te vertellen dat hij wees is. De piraten zijn hier namelijk gevoelig voor weet hij.

Maar dan blijkt dat Frederick op een schrikkeldag is geboren, waardoor hij zijn 21e verjaardag nog lang niet heeft bereikt. Hij moet weer bij de piraten aansluiten en voelt zich daardoor verplicht te vertellen dat de generaal geen wees is.

De piraten zinnen op wraak en verslaan de agenten, die de generaal verdedigen. De hoofdagent wil de piraten dan arresteren in naam der koningin, waar ze ook gevoelig voor zijn. Maar dan vertelt Ruth, dat de piraten eigenlijk edellieden zijn, waardoor ze toch met de generaalsdochters mogen trouwen.

ROLVERDELINGCPZ 1.8 Poster 2017CPZ 1.8 Poster 2017

Generaal Frans Hoohenkerk
HiHii Captain Peter Veld
Frederick Steven Schilp
Samuel Jan Schilder
Sergeant Thijs Heijltjes
Mabel Astrid Vreeken
Ruth Carla Hopman
Edith Mandy Meijerink
Kate Anja Wuijten
Isabel Jannette Groot
Blackcoffee Tineke Onrust
Mc Whiskey Peter Kenniphaas
Mr. Spooky Jos Haring
Mr. Brexit Gerard Blom