Dirigent en repetitor – Bram Biersteker

Pianiste – Eva Eshuijs

Regisseur – Martin Pleyte

Even een overzicht, als regisseur ben ik sinds 1988 vast verbonden geweest bij Vides in IJmuiden vanaf 1996 ook vast verbonden bij De Gooise Operette in Huizen en sinds 2005 ook vast verbonden bij Czaar Peter te Zaandam.

Ik heb diverse gastregies in Noordwijk, Amsterdam, Hoorn en Leiden gedaan en daarbuiten nog diverse last-minute gastregies in verband met noodgevallen. De producties die ik regisseer worden opgezet met geheel nieuwe, bewerkte en/of herschreven tekstboeken in vlot taalgebruik. Uiteraard met behoud van de nostalgische waarde van operette, zodat stijl, tijd en romantiek behouden blijven, maar toch met een frisse knipoog. Bovendien is het de uitdaging om iedere productie iets nieuws mee te geven. Hierdoor krijgt iedere productie een eigen karakter. En op deze manier kan ook nog eens aan de ontwikkeling van het gezelschap gewerkt worden, leuk toch.

Waarom vind ik regisseren nou zo leuk? Regisseren, is het maken van een warm sprookje. Een vakantiegevoel. Met een moderne maar toch ook nostalgische charme. Geschikt voor jong en oud. Zelfs als je niet van operette houdt. Daarom, het hele gezelschap wordt zo maximaal mogelijk ingezet. De productie moet een lust zijn voor oog, oor lach en gevoel. Aangenaam verrassend voor het gezelschap EN het publiek. En het publiek… moet ogen tekort komen. Dan komen ze nog eens terug.

Maar hier wil ik u graag enthousiast meer over vertellen.